top of page

Boekentip: "Socrates op sneakers". De kunst van het stellen van vragen

Vragen stellen is een essentiële vaardigheid om in verbinding te komen met elkaar. Echt open staan voor wat de ander beweegt en waar iemands mening vandaan komt door vragen te stellen en echt te luisteren en door te vragen.

Het lijkt soms of we die vaardigheid verleert zijn. Iedereen heeft een mening en die moet gehoord worden en eigenlijk doet die van de ander er niet toe, maar daarmee ga je het gesprek niet aan en kom je zeker niet nader tot elkaar. Het goede gesprek voeren en in verbinding komen met elkaar start met de goede vragen te stellen. Het leidt tot verdieping en verbinding met de ander én met jezelf.


Wij merken tijdens trainingen of tijdens teambijeenkomsten dat het best moeilijk is voor velen om de goede vragen te stellen. Het wordt wel ervaren als kwetsbaar of er is bijvoorbeeld een angst of de vraag wel goed wordt ontvangen.


In het boek “Socrates op sneakers” leert Elke Wiss je hoe je beter kunt worden in het stellen van vragen. Leuk ook hoe zij filosofen als inspiratiebron gebruikt hierbij. Heel leerzaam. Absoluut een leuk boek om op vakantie bij de tent of bij het zwembad er eens bij te pakken.42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page